esmaspäev, 5. mai 2014

Alustame algusest, ehk seakoodist.

Kui sinagi oled kirglik kokasaadete vaataja, oled kindlasti kohanud mõistet "liha kukkus kondilt." Ma olin varem taolist liha üritanud teha, kuid siiani polnud see õnnestunud. Nüüd jagan oma retsepti millega see õnnestus.

Vajaminev kraam:
seakoot meelepärases suuruses(enda oma leidsin Kopli lihapoodidest, hind kõikus 2-2.60 vahel kilost)
meelepärased juurviljad(ise kasutasin klassikat - kartul ja porgand)

Seakoot on kamaraga, triibuta kogu õrnalt(samas oleneb noa teravusest) koodi pind nii läbi, et nahk rebeneb(ära lihasse lõika)
Maitsesta omale meeldivate maitseainetega terve koodi ulatuses, olen ka lihtsalt piirdunud soola-suhkruga, kuid kasutanud ka punast paprikat, hakklihamaitseainet või misiganes käepärast on.
Lase maitsestuda võimaluse korral ca 1 h, samas pole vajalik.
Suured kartulid lõika pooleks, väiksemad jäta terveks. Porgand lõika ca poole sõrme suurusteks juppideks.
Ära unusta ka neid (oliiv)õli ning maitseainetega maitsestamast, võib kasutada köögiviljadel teistsugust maitseainet kui lihal.

Kogu kraam viska nüüd küpsetuskotti, ning pane ahju vähemalt 2,5 tunniks 160 kraadi(minul piisas antud juhul ca 1,5 kg koodist, kui suurem tuleb küpsetusaega pikendada peale. Valmis on liha siis, kui kont on juba tublisti välja paista.
Ära unusta lasta lihal "puhata" vähemalt 15 min.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar