Meie pere lemmik, mulle meeldib võimalikult "lihane" tükk, kuid veidi rasva peab ka olema!
Seakõht näeb välja selline:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/49/Schweinebauch-2.jpg/800px-Schweinebauch-2.jpg
Mina ostsin 800 grammise seakõhu tüki, ning roast sai maailma parim asi.
Maitsesta lihatükk suhteliselt tugevalt kõikedelt külgedelt. Mässi fooliumisse. Lase 180 kraadi juures 45 min olla, ning siis lõika foolium pealt lahti. Keera ahi 220 peale ning lase 15 min pruunistuda.
Suurema tüki puhul pikenda küpsetusaega. Ära unusta lasta lihal "puhata" 15 min.
Varu juurde ka head hambad, kamar krõmpsub mõnuga!
Juurde tegin tanguputru, tang pane eelnevalt likku tulise keedetud veega, keemisaeg väheneb tunduvalt. Juurde sobivad ka muud ained, nagu riis või ahjukartul(praekartul)
Juurde maitseb ka hea üks mõnus salat, sellepärast ära unusta tegemast juurde näiteks peedisalatit(keedupeet, majonees, hapukoor, küüslauk) või klassikalist tomati-kurgisalatit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar