Minu vaese mehe pada on lihtne, kuid hea toit. Kiitust on leidnud nii meeste kui naiste seas.
Vajaminev kraam:
4 kartulit,
1 klaas valget riisi(pole kohustuslik)
2 porgandit,
ca 250-500 gr hakkliha olenevalt sööjate lihavajadusest
ca 7 lehte peakapsast
Alustuseks prae hakkliha, kogus sõltub sellest kui "lihane" toit sulle meeldib, mina lisan sellele potile ca 500 gr 70:30nele hakkliha, e 70% seahakkliha ning 30% veist, sobivad ka kõik muud variandid.
Haki(riivi, purusta, või leiuta mõni neljas viis kuidas toidu tükkideks saada) porgand(2 tk) ja kapsas(7 lehte). Minule meeldib ka lisada riisi(seda pole vaja lisada palju, u 1 klaasitäis) kuid kui seda pole käepärast, piisab täiesti ka MITTE selle lisamisest.
Maitsestamine on nüüd puhtalt iga inimese enda asi. Puljongikuubik on teatavasti soolakuubik, kuid vägagi hea asi. Mina olen teinud mõlemat pidi, näiteks Maximas on odavad maitseained, ca 29 senti pakk millest jagub pikaks ajaks(olen kasutanud paprikapulbri-soola-basiiliku segu näiteks). Täna lisasin tasuta kättejuhtunud peekoni-puljongikuubikuid (2 tk 3 l peale, juhend küll ütleb, et poole liitri kohta 1 kuubik, kuid minu maitsemeel ei vaja nii tugevat lisandit).
Keeda seda kogust kuni kogu kraam poolpehme. Kuna köögivilja keemisaeg sõltub puhtalt sellest kui peenikeseks ta on hakitud, tuleb siinkohal lihtsalt maitsta. Mina teen alati kogu kraami "õhukeseks", nõnda keemisaeg on praktiliselt "olematu".
Kui kapsas ja porgand on poolpehmed, lisa kartulid ning hakkliha. Lase madalal kuumusel haududa seni kuni kartul pehme.
Head isu!
Meile meeldib lisada veel toidule otsa hapukoort, kuid seegi pole kohustuslik.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar